Nieuws

DELF diploma voor het vak Frans!

11 februari 2019
Terug

Eind februari gaan we weer beginnen met de jaarlijkse cursus DELF junior voor het vak Frans. Inmiddels hebben de docenten Frans de leerlingen hierover geïnformeerd tijdens de les en hebben leerlingen die geïnteresseerd zijn een brief mee naar huis gekregen.   


Wat is DELF junior?

DELF staat voor Diplôme d’études en langue française, en is een internationaal erkend taaldiploma voor beheersing van de Franse taal. Er wordt gewerkt met de ERK-niveaus. Dit zijn internationaal erkende niveaus van taalbeheersing. Wij bieden in de periode februari –  juni de cursussen A2 en B1 aan, welke aansluiten bij het 3e, 4e en 5e leerjaar.
 

Waarom het DELF?

DELF junior is een cursus voor leerlingen die het leuk vinden om met de Franse taal bezig te zijn. Daarnaast is het geschikt voor leerlingen die eigenlijk meer willen dan wat er in de reguliere lessen aan bod komt en voor leerlingen die hun spreek- en gespreksvaardigheid willen verbeteren in de Franse taal. Bovendien is het een internationaal erkend diploma dat erg mooi op je CV staat, zowel voor een sollicitatie als een vervolgstudie. Daarnaast heeft het B2 diploma als meerwaarde dat je hiermee op de meeste universiteiten en hogescholen in Frankrijk en andere Franstalige landen direct kunt starten.
 

Hoe ziet de cursus DELF eruit op Het College?

Leerlingen uit verschillende klassen kunnen zich opgeven 1 dag per week blok 5 (van 15.00 uur tot 16.15 uur) deel te nemen. (De B1 cursus zal op woensdagmiddag plaatsvinden en de A2 cursus waarschijnlijk op dinsdag). De cursussen starten in week 8 en zullen worden afgesloten met een schriftelijk examen op woensdag 5 juni. De mondelinge examens worden afgenomen op zaterdag 15 juni (niveau A2) en zaterdag 8 juni (niveau B1). De cursussen zullen worden gegeven door mevrouw Theuwis en mevrouw Smedts.

Als je als leerling deze informatie of de brief hebt gemist en je hebt toch nog interesse om mee te doen, dan kun je een e-mail sturen naar je docent Frans.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!