Nieuws

Decanaat: activiteiten Hogescholen en Universiteiten

14 januari 2021
Terug

Vanwege de coronamaatregelen vindt de begeleiding vanuit het decanaat ook grotendeels digitaal plaats. We merken dat leerlingen en ouders die een studiekeuze moeten gaan maken de juiste informatie echter nog niet altijd weten te vinden.

Dedecaan.net

Alle informatie die wij ontvangen over activiteiten van Hogescholen en Universiteiten plaatsen wij op https://college.dedecaan.net/. In één van de blauwe kaders tref je hier tevens de button ‘Ouders’ aan. Ouders kunnen hier inloggen met het leerlingnummer dat op het pasje van hun kind staat.
 

Webinars studiekeuze en studeren

Wageningen Universiteit organiseert binnenkort twee online activiteiten voor ouders van leerlingen die een studiekeuze moeten gaan maken.  De webinars gaan over studiekeuze en studeren en zijn gericht op ouders met een kind in de bovenbouw havo/vwo. Het gaat niet over een bepaald instituut of over een bepaalde opleiding, maar breed over studeren op een hogeschool of universiteit. De studiekiezers zelf kunnen natuurlijk ook meedoen. Er zijn ‘thuiswerkopdrachten’ en deelnemers kunnen vragen stellen via de chat.

Studenten van verschillende universiteiten/hbo vertellen hun persoonlijke verhaal. De algemene lijn van beide webinars is gelijk:

  • Hoe zien de stappen in het studiekeuzeproces eruit en hoe kun je als ouder hierbij ondersteunen?
  • Hoe zit een bacheloropleiding in elkaar en wat is het verschil tussen hbo en universiteit?
  • Wat kost studeren en hoe zit het met de studiefinanciering?
  • Wat kun je doen als je kind niet kan kiezen?

De studenten geven hun eigen inkleuring aan het webinar.

Het webinar van 28 januari van 19.30 tot 20.30 uur gaat over het voorkómen van de ‘verkeerde’ studiekeuze maken en gebeurt dat toch, wat dan?

Het webinar van 10 februari van 19.30 tot 20.30 uur gaat over hoe je vóór en tijdens je studie kunt zoeken naar wat écht bij je past. Het volgen van een webinar is vrijblijvend en zonder verplichting.


Meer info een aanmelden 28 januari
Meer info en aanmelden 10 februari

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!