Nieuws

Beroepenavond

13 februari 2020
Terug

Of je nu voor je profielkeuze staat, je oriënteert op een studierichting of je aan het verdiepen bent in een vervolgstudie, zo veel mogelijk ervaringen opdoen en informatie inwinnen is daarbij een must! Dat vertellen ook onze oud-leerlingen elk jaar weer als ze terugkomen op onze school. 

Daarom heeft het decanaat ook dit jaar weer gezorgd voor belangrijke, zinvolle voorlichtingsactiviteiten. De eerstvolgende (en laatste) op onze school is de beroepenavond op maandag 9 maart. Die mag je beslist niet missen! Dus pak je agenda even en noteer:
 

Beroepenavond

  • Maandag 9 maart in de aula van Het College.
  • Start om 19:30 uur, einde ± 21:00 uur.
  • Bestemd voor alle derde-, vierde-, vijfde- en zesdejaars leerlingen van Het College.

Ongeveer 45 beroepsbeoefenaren gaan op deze tafeltjesavond ervoor zorgen dat je een goed beeld krijgt van hun beroep in de dagelijkse praktijk.


Inschrijven

Er is inschrijving vooraf. Vanaf donderdag 13 februari t/m woensdag 4 maart kun je je voor drie beroepen inschrijven via: https://college.nl/leerlingen/overige/aanmelden-beroepenavond.

De avond is alleen voor leerlingen.


Waarom is deze activiteit belangrijk?

  • Je ontdekt beroepen en beroepsrichtingen die je nog niet (goed) kende.
  • Je krijgt goede informatie over wat een beroep in de dagelijkse praktijk inhoudt.
  • Je hoort hoe iemand tot zijn/haar keuze voor het beroep is gekomen, hoe zijn/haar weg daarnaartoe is verlopen.
  • Je legt contacten voor een meeloopdag en/of stage (denk aan je toekomst, als je aan het studeren bent, maar bijv. ook aan je profielwerkstuk in V5/6); het is belangrijk om te netwerken!
  • Je kunt deze ervaringen goed gebruiken bij selecties voor studies (bewijs dat je het beroepenveld kent).

Voor de bovenbouw is dit de laatste grote voorlichtingsactiviteit van dit schooljaar. Laat deze kans dus niet voorbijgaan! 


Verslag

De opdracht voor het verslag hiervan is te vinden op Keuzeweb. Uiteraard verwerk je deze activiteit ook in het (verplichte) eindverslag van dit schooljaar. Voor ieder profiel zijn beroepen geselecteerd; de definitieve lijst met de beroepen krijg je op korte termijn. Die komt ook op de schoolsite en de decanenportal.

Reserveer maandag 9 maart alvast in je agenda, vergeet niet in te schrijven en vraag op tijd vrij van je eventuele bijbaantje. Zorg dat je erbij bent! 


Hartelijke groet, 
Het Decanaat (elke donderdag, kamer 2.03C)

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!