Nieuws

Aischylos: tweede repetitieweekend

28 november 2019
Terug

Sinds 2006 nemen Gymnasiumleerlingen van Het College deel aan het internationaal toneelproject Aischylos. Zowel toneelspelers als muzikanten repeteren gedurende vier weekenden onder begeleiding van twee regisseurs en een componist in Maastricht.


Tweede repetitieweekend

Afgelopen weekend is er in Maastricht weer fanatiek gerepeteerd voor de opvoering van de Griekse tragedie ‘Iphigeneia in Tauris’ (Euripides, 5e eeuw v.C.). Tijdens het eerste weekend was het hele toneelstuk al doorgenomen; de spelers kenden al vrij goed hun teksten. Nu werd er met name geoefend op het echte acteerwerk, door de hoofdrolspelers en de leden van het koor. Na een fantastische demonstratie van de beide regisseurs – waarvoor zij een daverend applaus ontvingen -  leerden de spelers de technieken van gevechtsscènes.

De muzikanten zijn afgelopen zaterdag voor het eerst samengekomen; van onze school spelen de volgende leerlingen in het orkest: Xander Ye (V6, piano), Charlotte Sijben (V6, blokfluit), Lotte Segers (V5, dwarsfluit) en Maud Seuren (V4, trompet).

Het eindresultaat is te zien op zondag 2 februari om 19.30 uur, Het College Weert. Foto's van het tweede repetitieweekend zijn te vinden in de fotogalerij

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!