Nieuws

Aischylos seizoen 2019-2020: Iphigeneia in Tauris

13 februari 2020
Terug

De reeks van voorstellingen zit er weer op. Op zondag 2 februari vond de première plaats op het College. Spannend voor de deelnemers! Maar wat was het een geslaagde avond: zowel de toneelspelers als de muzikanten hebben enorme prestaties aan de dag gelegd! Het publiek was laaiend enthousiast.

Daarna volgden de voorstellingen in Maastricht, Heerlen, Eindhoven en Seraing. Onze leerlingen kunnen terugkijken op een fantastische week, erg vermoeiend, maar zo gezellig en leerzaam. Enkele reacties van onze deelnemers:

‘Ik vind het leuk om toneel te spelen en daarom vind ik het ook leuk dat ik heb meegedaan. En het is gewoon een geweldige ervaring om mee te doen. Daarnaast zijn al de contacten superleuk en je Engels (en Frans) wordt aangescherpt en op de proef gesteld’ (Mart)

 

'Naast dat ik veel heb geleerd over Griekse mythologie en acteren, heb ik heel veel lieve mensen leren kennen die alles nóg leuker maakten!' (Silke)

 

‘Ik ben vanaf de brugklas ieder jaar naar de voorstelling gegaan, en het leek me leuk om dit jaar zelf mee te doen. Het leuke aan Aischylos vind ik dat je andere muziek speelt dan je normaal zou spelen. Ook maak je nieuwe vrienden. Bij de repetitiedagen kenden we elkaar nog niet zo goed, maar bij de uitvoeringen heb ik een aantal nieuwe vrienden gemaakt.’ (Maud)

 

‘Ik heb het heel leuk gehad en hoop dat dit project nog vele jaren blijft bestaan; de manier waarop wij als kinderen (met geweldige begeleiding) in zo’n korte tijd zo iets moois weten te produceren vind ik geweldig’ (Anthe)

 

‘Ik vond Aischylos erg leuk om te doen. Ik heb veel nieuwe contacten gelegd en de repetitieweekenden waren heel erg gezellig. Na de voorstellingen was ik wel moe, maar het was echt heel gaaf om te doen!’ (Willem)

 

‘Ik wou zeggen dat elk jaar dat ik mee doe ik weer nieuwe vrienden maak. En het voelt ook als een grote familie elk jaar. En daarom vind ik het ook zo leuk om mee te doen elk jaar.’ (Layla)

Foto's van de Aischylosvoorstellingen zijn te vinden in de fotogalerij.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!