Nieuws

Aischylos: kick-off en de eerste repetities

11 oktober 2021
Terug
Aischylos: kick-off en de eerste repetities
Groepsfoto toneel
Terug

Op zaterdag 25 september jl. hebben 14 Gymnasiumleerlingen van Het College auditie gedaan voor het internationale toneelproject Aischylos. Aischylos is een samenwerkingsverband van diverse scholen uit de Euregio, met als doel een Griekse tragedie op de planken te brengen. Iedere acteur spreekt daarbij zijn eigen taal; tijdens de opvoering is er daarom ook een vertaling te zien op een beeldscherm naast het toneel.

In Maastricht kwamen deelnemers van in totaal zeven scholen bijeen om onder begeleiding van twee regisseurs te werken aan de Griekse tragedie ‘Bacchanten’. Na de auditie van de zaterdag – wat een mooie rol voor Ava Walraven als bode opleverde - werd er op zondag gestart met de eerste repetitie en afgelopen zaterdag volgde meteen de tweede repetitiedag. Alle deelnemers zijn volop aan de slag gegaan met het instuderen van de teksten, de liederen en de dansen!

De toneelspelers van Het College zijn: Catho Kessels en Paris Kluwen (Gym 3), Merith van Eijden, Willem Tullemans, Yasmine Al-Ali, Sjors Ducro, Luca van den Camp, Plien Geenen, Maartje Houben (Gym 4), Charlotte de Regge (Gym 5), Ava Walraven, Benjamin Ackermans, Silke Wensink en Laura Maassen (Gym 6).

Het eindresultaat is te zien op zondag 6 februari om 19.30u op Het College Weert.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!