Succes!

19 maart 2020
Terug

We leven in een onwerkelijke periode. Het coronavirus. Het komt steeds dichterbij en raakt je persoonlijk op welke manier dan ook. Het heeft effect op je omgeving, op je dagelijkse leven en dus ook op je schoolwerk.

We moeten gaan omschakelen naar onderwijs op afstand. Eigenlijk hebben we ons hier nooit mee bezig gehouden, simpelweg omdat het niet hoefde. Er wordt op dit moment door iedereen, op welke plek binnen onze school dan ook, heel hard gewerkt om dit onderwijs op afstand vorm te geven. Dat is wennen. Ook door jullie wordt er heel hard gewerkt in deze nieuwe en onwerkelijke situatie. Die berichten komen ook bij ons binnen en dat doet ons goed. 

De lessen gaan volgende week ‘gewoon’ door volgens het 75 minutenrooster. Op de ingeroosterde momenten is de docent zoveel mogelijk beschikbaar voor de klas. Zoals jullie wellicht begrepen hebben, gaan de PTA-toetsen voor V6 door. Dit moet georganiseerd gaan worden en natuurlijk zal er toezicht moeten zijn. Organisatie en afname van deze toetsen heeft nu prioriteit. Het kan dus zijn dat lessen komen te vervallen, omdat docenten nodig zijn voor voorbereiding en afname van deze toetsen. Ik vraag hiervoor jullie begrip. Aanvullende informatie volgt zo spoedig mogelijk.  

De primaire communicatiekanalen zijn Itslearning en Microsoft Teams. Omdat veel middelbare scholen in Nederland (en zelfs in heel Europa) aan het werken zijn met Itslearning en Teams, zijn de programma’s op sommige momenten overbelast. Dit is bekend en daar waar mogelijk worden servercapaciteiten opgevoerd. Helaas hebben we niet altijd invloed op de snelheid waarmee dit gebeurt. Door deze overbelasting krijgen jullie (maar ook docenten) met grote regelmaat foutmeldingen. Het enige dat we nu kunnen hebben, is geduld. Probeer het later nog eens. Raak niet in paniek. Ook wij weten dat jij je best doet. 

Namens alle medewerkers van Het College wil ik jullie allemaal heel veel succes wensen de komende weken. Let goed op jezelf. Een goede gezondheid is en blijft het belangrijkste. 

Met vriendelijke groet,
F. Stals

Locatiedirecteur

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!