Persconferentie 12 januari

13 januari 2021
Terug

Bij de persconferentie van dinsdag 12 januari jl. werd duidelijk dat vanwege de druk op de zorg en de onduidelijkheid over de 'Britse variant' van het coronavirus de middelbare scholen dicht blijven tot zeker 8 februari. Voorlopig blijven we alleen fysiek onderwijs verzorgen aan de leerlingen van vwo 6. 


1,5 meter afstand

Tevens is gezegd: ‘Uit voorzorg en waar dat kan moeten leerlingen in het voortgezet onderwijs, die fysiek onderwijs krijgen, anderhalve meter afstand gaan houden.’ 

We hebben op Het College de mogelijkheid om gebruik te maken van de grote domeinen/lokalen. Bovendien hebben we op dit moment veel minder leerlingen op school, waardoor we ruimte hebben om die afstand van 1,5 m te bewaren. Deze afstand is geen vervanging van het mondkapje. Dat moet buiten de klas en in de klas bij verplaatsingen nog steeds gedragen worden. Dit geldt ook bij de practica. 


Pauzeren

De aula is op dit moment zo ingericht dat leerlingen op 1,5 m afstand kunnen pauzeren. Tevens is hier een verplichte looprichting aangebracht. We blijven monitoren of de leerlingen voldoende afstand tot elkaar houden. Dit kan alleen als onze leerlingen hierin hun verantwoordelijkheid nemen.


Kluisjes

De kluisjes worden vanaf heden zo min mogelijk gebruikt om opstoppingen in de gangen te voorkomen en de 1,5 m zoveel als mogelijk te kunnen handhaven.  

Toetsweek

We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn met betrekking tot de toetsweek. Er wordt op dit moment gekeken naar de organisatie van de toetsweek en we zullen hierover spoedig communiceren. 

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!