Inzet zelftesten

8 april 2021
Terug

Zoals jullie wellicht vernomen hebben, heeft de overheid aangekondigd zelftesten beschikbaar te gaan stellen voor alle scholen. Het doel van de zelftesten is om snel potentiële besmettingen te voorkomen. De zelftesten zijn binnenkort beschikbaar en kunnen worden ingezet bij het risicogericht testen van leerlingen en medewerkers. Wij ontvangen als school op korte termijn meer informatie van de overheid. Graag informeren wij u over hetgeen op dit moment bekend is.


Risicogericht testen. Wat houdt dit in?

De zelftesten worden gebruikt voor het risicogericht testen van leerlingen en medewerkers, als zij in dezelfde ruimte als een besmette persoon zijn geweest. Als zij positief zelftesten, gaan ze thuis in quarantaine en naar de GGD-teststraat. De zelftest wordt dus ingezet voor de zogenoemde ‘overige contacten’. Leerlingen of docenten die binnen 1,5 meter en langer dan een kwartier met een besmet persoon zijn geweest (‘nauwe contacten’), moeten meteen naar huis en een afspraak maken bij de GGD voor een test. Een aantal medewerkers van onze school wordt getraind om de leerlingen te begeleiden en uitleg te geven bij het doen van een zelftest.


Vrijwillig

De zelftesten zijn geheel vrijwillig voor zowel leerlingen als medewerkers. Voor leerlingen jonger dan 16 hebben we toestemming nodig van de ouders. Op dit moment zetten we de eerste stappen om te deze toestemming te organiseren én de organisatie van het zelftesten op onze school zorgvuldig en veilig op orde te brengen. Dit doen we in overleg met de medezeggenschapsraad. Zodra de plannen gereed zijn, stellen wij u op de hoogte.  

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!