Coronavirus: aangescherpte maatregelen

12 maart 2020
Terug

Naar aanleiding van de persconferentie van ons kabinet op donderdag 12 maart berichten wij u graag over de aangescherpte maatregelen ten aanzien van het coronavirus en de consequenties daarvan voor onze scholen.  


De belangrijkste maatregelen:

 1. Alle po- en vo- scholen blijven open. Premier Rutte geeft aan dat de maatschappelijke impact van het sluiten van scholen erg groot is en doet daarbij een dringend beroep op docenten om zich te blijven inzetten. De ouders van onze leerlingen zijn immers vaak medewerkers van kritieke sectoren zoals de zorg en hulpverlening.
 2. We doen zoveel mogelijk om de risico op besmetting te minimaliseren. Iedereen die last heeft van verkoudheidsklachten, klachten aan de luchtwegen en/of koorts dient zich ziek te melden op het werk of op school. De richtlijnen voor Noord-Brabant gelden nu voor heel Nederland.
 3. Grote groepen dienen vermeden te worden. Evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast.
 4. Bovenstaande maatregelen gaan per direct in en zijn tot en met 31 maart 2020 van kracht.


Wat betekent dit voor onze school? 

 • Onze school blijft open en de leerplicht is nog steeds van toepassing.
 • Lessen, toetsen en schoolexamens vinden zoveel mogelijk plaats zoals gepland. Bij ziekte worden er inhaalafspraken gemaakt.
 • We hanteren strikt de richtlijnen bij ziekte: iedereen met verkoudheidsklachten, neusverkoudheidsklachten, luchtwegklachten (hoesten) en/of koorts meldt zich ziek. We vragen iedereen dringend om zich hieraan te houden om de risico op besmetting te minimaliseren.

Pauzeren

 • Waar mogelijk spreiden we de pauzes op school zodat er minder leerlingen tegelijkertijd in één ruimte zitten.
 • Gezien de goede weersverwachtingen voor komende week vragen wij onze leerlingen zoveel als mogelijk op ons buitenterrein te pauzeren en zich daar te verspreiden. Op deze manier proberen we massaliteit binnen ons schoolgebouw daar waar mogelijk te voorkomen.
 • Als de weersomstandigheden het niet toelaten om buiten te pauzeren dan proberen we zoveel als mogelijk in de lokalen te pauzeren.


Evenementen

 • Alle evenementen die door de school georganiseerd worden, worden afgelast of uitgesteld. Voorlopig t/m 31 maart a.s.
 • Alle evenementen waaraan scholen deelnemen, zoals sportevenementen en activiteiten met andere scholen, worden afgezegd. 

We volgen de  ontwikkelingen op nationaal en regionaal niveau nauwgezet. Richtlijnen van het RIVM, GGD, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het kabinet zijn leidend. We handelen op basis van de huidige informatie. Mochten de landelijke ontwikkelingen tijdens het weekend wijzigen dan stellen wij ons beleid bij. Houd de komende dagen onze website en uw e-mail goed in de gaten om geïnformeerd te blijven over de eventuele aanpassingen in ons beleid.  

Wij verzoeken u eventuele vragen via e-mail aan info@college.nl kenbaar te maken om overbelasting van onze telefoonlijn te voorkomen. 

We hopen op uw begrip voor de situatie.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!